Grevă generală în Spania: Aproximativ 800.000 de persoane au manifestat împotriva reformei muncii

Aproximativ 800.000 de persoane au manifestat joi în Spania, anunţă Ministerul de Interne, în cadrul unui greve generale împotriva unei reforme a muncii introduse de Guvernul de dreapta, organizată înainte ca bugetul pentru 2012, marcat de tăieri importante, să fie prezentat vineri.

356 afișări
Imaginea articolului Grevă generală în Spania: Aproximativ 800.000 de persoane au manifestat împotriva reformei muncii

Grevă generală în Spania: Aproximativ 800.000 de persoane au manifestat împotriva reformei muncii (Imagine: Mediafax foto/AFP)

După o zi de grevă generală cu o participare medie, o maree de oameni au invadat seara străzile din aproximativ 100 de oraşe.

Sindicatele Comisiones Obreras (CCOO) şi UGT, care au organizat această zi de mobilizare, au estimat participarea la aproape un milion de persoane la Madrid şi la 800.000 de persoane la Barcelona, cel de al doilea cel mai important oraş din ţară.

Ei au ameninţat Guvernul cu un "conflict social în creştere" dacă acesta nu acceptă să negocieze reforma muncii înainte de 1 mai.

Potrivit Ministerului de Interne, aproximativ 800.000 de persoane au ieşit în stradă în toată ţara.

Mobilizările cele mai importante au fost înregistrate în Galicia (140.000 de manifestanţi), la Madrid (85.000), în Andalusia (80.000), Ţara Bascilor (85.000), Catalonia (68.000) şi în regiunea Valencia (65.000).

Acest eveniment a fost afectat de unele confruntări, mai ales la Madrid, între pichete de grevă şi poliţişti, dar şi la Barcelona.

Incidentele cele mai violente petrecute în cadrul manifestaţiilor au fost înregistrate în capitala catalană, după ce grupuri de tineri au înfruntat poliţia, care a ripostat cu gloanţe de cauciuc.

Potrivit ministerului, 116 persoane au fost rănite pe întregul teritoriu spaniol, şi anume 70 de poliţişti şi 46 de manifestanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici