Grevă în Italia: Transporturile, poşta şi spitalele, paralizate. Manifestanţii protestează faţă de măsurile de austeritate

Mii de manifestanţi au început să se reunească, marţi, la Roma pentru a protesta faţă de planul de austeritate a cărui examinare începe în aceeaşi zi în Senat, la apelul principalului sindicat italian, CGIL, care a lansat şi apelul la grevă generală pe durata întregii zile.

886 afișări
Imaginea articolului Grevă în Italia: Transporturile, poşta şi spitalele, paralizate. Manifestanţii protestează faţă de măsurile de austeritate

Grevă în Italia: Transporturile, poşta şi spitalele, paralizate. Manifestanţii protestează faţă de măsurile de austeritate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Este un plan pe care ţara nu îl merită", "suntem pe marginea prăpastiei, avem nevoie de un guvern responsabil", a declarat secretarul general al CGIL, Susanna Camusso.

Manifestaţii sunt prevăzute în aproximativ 100 de oraşe din peninsulă. În cursul dimineţii, erau deja 10.000 de manifestanţi la Florenţa şi câteva mii la Genoa.

Apelul la grevă - care va dura opt ore - a provocat perturbări în numeroase sectoare, în special în transporturi. Avioanele, trenurile, autobuzele, metrourile şi vapoarele înregistrează anulări şi întârzieri. Mai multe locuri turistice, cum ar fi Colosseum, Forul roman sau Galleria Borghese, sunt închise din cauza mişcării.

Greva afectează, de asemenea, spitalele şi poşta.

CGIL a declanşat mişcarea pentru a protesta faţă de planul de austeritate, adoptat de urgenţă la 12 august de Guvern. Examinarea acestui plan începe marţi în jurul orei 14.30 GMT (17.30 ora României), în Senat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici