Gripa aviară a provocat moartea unui bărbat din China, primul caz după 18 luni

Un şofer de autobuz din Shenzen, un oraş mare din sudul Chinei situat în apropiere de Hong Kong, a decedat sâmbătă din cauza virusului mortal al gripei aviare, primul caz în China după 18 luni, au anunţat autorităţile.

111 afișări
Imaginea articolului Gripa aviară a provocat moartea unui bărbat din China, primul caz după 18 luni

Gripa aviară a provocat moartea unui bărbat din China, primul caz după 18 luni (Imagine: Shutterstock)

Acest bărbat în vârstă de 39 de ani, care aparent nu a avut contacte cu păsări înainte de a se îmbolnăvi şi nici nu a părăsit oraşul, a început să facă febră la 21 decembrie.

Acesta este primul caz de gripă aviară la om înregistrat în China în decurs de 18 luni.

Bărbatul a fost transportat la spital la 25 decembrie, unde o pneumonie gravă a fost diagnosticată, după care a fost testat pozitiv cu virusul H5N1 al gripei aviare, a anunţat Departamentul penru Sănătate din Shenzen.

"Până în prezent, cele 120 de persoane care au fost în contact cu acest bărbat nu prezintă semne de boală", a precizat sursa citată.

În plus, se pare că bărbatul nu a avut nici un contact cu păsări şi nici nu există "informaţii privind păsări bolnave", a afirmat Biroul pentru Agricultură şi Pescuit. Deocamdată "nu există motive pentru sacrificarea păsărilor" din regiune.

Hong Kong a ridicat marţi nivelul de alertă pentru gripă aviară şi a decretat un embargo provizoriu asupra importurilor de păsări vii, după moartea la jumătatea lui decembrie a trei păsări infectate cu virusul H5N1.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici