Gruparea Stat Islamic a executat în zece zile peste 200 de membri ai unui trib din Irak

Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic (SI) au executat în ultimele zece zile peste 200 de membri ai unui trib din provincia al-Anbar, situată în vestul Irakului, potrivit unor oficiali şi unor surse locale.

486 afișări
Imaginea articolului Gruparea Stat Islamic a executat în zece zile peste 200 de membri ai unui trib din Irak

Gruparea Stat Islamic a executat în zece zile peste 200 de membri ai unui trib din Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Victimele făceau parte din tribul sunnit Albu Nimer, ostil grupării Stat Islamic, potrivit surselor citate, care au menţionat date şi bilanţuri diferite pentru aceste execuţii.

Un colonel din poliţie, Shaaban al-Obaidi, a evocat peste 200 de morţi, în timp ce Faleh al-Essawi, vicepreşedinte al consiliului provincial al-Anbar, a vorbit despre 258 de morţi.

Victimele, între care "femei şi copii", fac parte "din tribul Albu Nimer" şi au fost ucise "în ultimele trei zile", potrivit lui Essawi.

Dar şeicul Naim al-Kuoud al-Nimrawi, unul dintre liderii tribului, a afirmat că 381 de persoane au fost ucise "din 24 octombrie şi până astăzi (duminică)".

Gruparea Stat Islamic, vinovată de numeroase abuzuri - violuri, răpiri, execuţii - în Irak şi Siria, nu a revendicat aceste execuţii. SI controlează 85 la sută din provincia al-Anbar.

În provincia Salaheddin, situată mai la est, jihadiştii au răpit zeci de membri ai tribului Jubur, potrivit unor oficiali şi unui lider tribal.

Unele surse au afirmat că bărbaţii au fost capturaţi pentru că jihadiştii îi suspectau că formează o grupare armată. Alte surse au explicat că membrii tribului au capturat un drapel al SI şi au distribuit manifeste în care cereau populaţiei să lupte împotriva jihadiştilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici