Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de la Karachi

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a revendicat atacul comis miercuri asupra unui autobuz la Karachi, în sudul Pakistanului, şi soldat cu 45 de morţi, relatează BBC News Online.

207 afișări
Imaginea articolului Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de la Karachi

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul de la Karachi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul a fost revendicat pe unul din conturile de Twitter ale grupării Stat Islamic.

Este vorba de primul atac revendicat de SI în Pakistan.

Cel puţin 45 de persoane au fost ucise, iar alte 13 rănite, miercuri, la Karachi, într-un atac armat comis asupra unui autobuz de către motociclişti, a declarat şeful poliţiei din provincie Ghulam Haider Jamali. El a spus că autobuzul se îndrepta către un loc de cult ismailit, iar atacul a avut loc în zona Safoora Goth.

Ismailiţii, o comunitate musulmană şiită, sunt acuzaţi de apostazie şi blasfemie şi sunt persecutaţi de către extremişti sunniţi şi talibani.

Karachi, situat în provincia Sindh, este cel mai mare şi mai populat oraş (18 milioane de locuitori) din Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici