Gruparea Statul Islamic a publicat fotografii de la o execuţie într-un sens giratoriu din Irak

Organizaţia Statul Islamic (SI) a publicat luni fotografii de la execuţia a 13 bărbaţi, prezentanţi drept combatanţi sunniţi care se opun jihadiştilor, în apropiere de oraşul Tikrit, în nordul Irakului.

1814 afișări
Imaginea articolului Gruparea Statul Islamic a publicat fotografii de la o execuţie într-un sens giratoriu din Irak

Gruparea Statul Islamic a publicat fotografii de la o execuţie într-un sens giratoriu din Irak (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Locuitori au confirmat pentru AFP că o execuţie a avut loc într-un sens giratoriu, la aproximativ şase kilometri est de Tikrit, în jurul orei locale 15.30 (14.30, ora României).

Trei fotografii, publicate pe un forum jihadist şi reţelele de socializare arată execuţia celor 13 bărbaţi, îmbrăcaţi în salopete portocalii.

În prima imagine apar 11 bărbaţi îngenuncheaţi, cu capetele plecate, în timp ce în spatele fiecăruia dintre ei se află un om înarmat, îmbrăcat în negru şi cu faţa ascunsă. În fundal se află un steag negru SI.

În a doua imagine bărbaţii înarmaţi îşi agită armele după execuţie, iar a treia arată un grup de persoane, inclusiv copii, aflate în apropierea a 13 cadavre, care au fost târâte din sensul giratoriu în drum.

Potrivit localnicilor, bărbaţii executaţi erau combatanţi tribali sunniţi care se opun Statului Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici