Grupările rivale palestiniene Fatah şi Hamas promit reluarea negocierilor

Grupările rivale palestiniene, Fatah şi Hamas, au semnat duminică un acord de reconciliere, la iniţiativa Yemenului, promiţând să reia negocierile directe, după mai multe luni de ostilităţi.

44 afișări
Imaginea articolului Grupările rivale palestiniene Fatah şi Hamas promit reluarea negocierilor

Grupările rivale palestiniene Fatah şi Hamas promit reluarea negocierilor (Imagine: Mediafax Foto)

Cele două mişcări s-au întâlnit duminică, la Sanaa, în Yemen, în încercarea de a ajunge la un compromis cu privire la viitorul Fâşiei Gaza şi al Cisiordaniei.

"Noi, reprezentanţii Fatah şi Hamas, am acceptat iniţiativa Yemenului, ca structură privind reluarea dialogului între cele două mişcări, pentru a reveni la situaţia dinaintea incidentelor din Gaza", se arată în Declaraţia de la Sanaa.

Un oficial de rang înalt din cadrul Hamas a declarat că ambele părţi vor relua negocierile la 5 aprilie, adăugând că prima rundă de discuţii va avea loc în teritoriile Palestiniene.

Acordul, semnat de negociatorul Hamas, Moussa Abu Marzouk, şi de Azzam al-Ahmed, oficial de rang înalt din cadrul Fatah, menţionează şi "unitatea poporului palestinian, a teritoriului şi a autorităţii".

Negocierile, lansate săptămâna trecută de preşedintele yemenit Ali Abdullah Saleh, au fost aproape de eşec de mai multe ori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici