Grupul auto Volkswagen a fost inculpat în Canada pentru încălcarea normelor de poluare

Grupul auto german Volkswagen a fost pus sub acuzare luni pentru exportarea a 128.000 de vehicule în Canada prin încălcarea normelor de poluare, anunţă Agenţia canadiană pentru Mediu şi Schimbări Climatice, citată de Reuters.

612 afișări
Imaginea articolului Grupul auto Volkswagen a fost inculpat în Canada pentru încălcarea normelor de poluare

Grupul auto Volkswagen a fost inculpat în Canada pentru încălcarea normelor de poluare (Foto: Pixabay)

Grupul Volkswagen este vizat de 60 de capete de acuzare referitoare la încălcarea Legii canadiene pentru Protecţia Mediului prin exportarea de vehicule care nu respectau standardele privind emisiile de poluare.

Printre acuzaţii figurează şi unele referitoare la furnizarea de informaţii false. Audierile sunt programate pe 13 decembrie, la Curtea de Justiţie din Ontario.

Grupul Volkswagen nu a avut deocamdată nicio reacţie oficială. Autorităţile canadiene au lansat în 2015 o investigaţie care a vizat grupul auto Volkswagen, suspectat de instalarea unor dispozitive de manipulare a emisiilor poluante.

Grupul Volkswagen a fost nevoit să suporte costuri de 30 de miliarde de euro, inclusiv amenzi, după anchetele din Statele Unite şi ţări europene privind utilizarea software-urilor de reducere a eficienţei sistemului pentru controlul emisiilor motoarelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
canada,
volkswagen,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici