Grupul G7 ameninţă Belarusul cu noi sancţiuni, din cauza incidentului cu avionul de pasageri

  • Grupul statelor puternic industrializate (G7) ameninţă Belarusul cu noi sancţiuni, din cauza incidentului cu avionul de pasageri.
  • G7: "Vom intensifica eforturile, inclusiv prin noi sancţiuni adecvate, pentru a promova tragerea la răspundere pentru acţiunile autorităţilor din Belarus".
412 afișări
Imaginea articolului Grupul G7 ameninţă Belarusul cu noi sancţiuni, din cauza incidentului cu avionul de pasageri

Grupul G7 ameninţă Belarusul cu noi sancţiuni, din cauza incidentului cu avionul de pasageri

Grupul ţărilor puternic industrializate, G7, a criticat vehement, joi, incidentul aerian din Belarus, în cursul căruia un jurnalist disident a fost arestat, şi a avertizat regimul de la Minsk cu impunerea de noi sancţiuni, potrivit agenţiei Reuters.

Această acţiune a periclitat siguranţa pasagerilor şi a membrilor echipajului din avion. A fost şi un atac grav la atresa reglementărilor din domeniul aviaţiei civile", arată o declaraţie comună a miniştrilor de Externe din ţările G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

„Vom intensifica eforturile, inclusiv prin noi sancţiuni adecvate, pentru a promova tragerea la răspundere pentru acţiunile autorităţilor din Belarus", subliniază G7.

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au condamnat dur, în cursul reuniunii Consiliului European, atitudinea regimului din Belarus, care a forţat aterizarea unui avion pentru arestarea unui jurnalist disident, şi au exprimat susţinere pentru impunerea de noi sancţiuni.

Şi Administraţia Joseph Biden a criticat vehement regimul Aleksandr Lukaşenko. Statele Unite se consultă cu NATO şi Uniunea Europeană pentru a stabili acţiuni contra Belarusului.

Pe fondul criticilor internaţionale, preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a justificat, miercuri, arestarea jurnalistului disident şi a acuzat Occidentul de lansarea unui război hibrid împotriva Administraţiei de la Minsk.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă. Un activist al opoziţiei din Belarus, Raman Pratasevich, şi partenera lui, Sofia Sapega, au fost reţinuţi imediat după aterizarea avionului la Minsk, iar ulterior au fost plasaţi în arest preventiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici