Grupul G7 cere Rusiei să oprească războiul din Ucraina şi să retragă trupele

Liderii statelor din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) au cerut luni Rusiei să oprească războiul din Ucraina, subliniind că vor menţine asistenţa militară şi civilă destinată poporului ucrainean, inclusiv pentru reconstrucţia infrastructurii.

1905 afișări
Imaginea articolului Grupul G7 cere Rusiei să oprească războiul din Ucraina şi să retragă trupele

"Suntem determinaţi să ajutăm Ucraina să repare, să repună în funcţiune şi să protejeze infrastructura esenţială de aprovizionare cu energie şi apă. Vom ajuta Ucraina să răspundă nevoilor asociate pregătirilor de iarnă, vom continua să susţinem rezilienţa populaţiei ucrainene şi vom intensifica eforturile în domeniu cu ocazia conferinţei internaţionale care se va desfăşura la Paris pe 13 decembrie", anunţă liderii Grupului G7 în Declaraţia summitului, susţinând că sunt "determinaţi" să facă astfel încât Rusia să suporte consturile reparării infrastructurii din Ucraina.

"Continuăm să ne coordonăm eforturile pentru a răspunde nevoilor urgente ale Ucrainei în materie de echipamente militare şi de apărare, concentrându-ne prioritar pe furnizarea de sisteme şi capabilităţi de apărare antiaeriană", subliniază liderii G7, în Declaraţia postată pe site-ul Preşedinţiei Franţei şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Războiul de agresiune purtat de Rusia trebuie să înceteze. Până acum, nu am observat niciun semnal că Rusia ar vrea să se implice pe calea păcii durabile. Rusia trebuie să pună capăt imediat acestui război încetând atacurile împotriva Ucrainei şi retrăgând forţele de pe teritoriul ucrainean complet şi fără condiţii", subliniază liderii G7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici