Grupul islamist Al-Shabaab, afiliat reţelei Al-Qaida, confirmă confruntări cu militari SUA,în Somalia

Organizaţia islamistă Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a confirmat producerea unor confruntări cu membri ai forţelor speciale americane în Somalia, informează site-ul agenţiei Reuters.

625 afișări
Imaginea articolului Grupul islamist Al-Shabaab, afiliat reţelei Al-Qaida, confirmă confruntări cu militari SUA,în Somalia

Grupul islamist Al-Shabaab, afiliat reţelei Al-Qaida, confirmă confruntări cu militari SUA,în Somalia

"Forţele americane au atacat satul Darusalam, situat în regiunea Shabelle. După confruntări, militarii americani au fugit. Au lăsat în urmă armament şi urme de sânge. Au fugit cu un elicopter care era staţionat la câţiva kilometri de baza noastră. Le-am produs pierderi umane masive - unii militari au murit, alţii au fost răniţi, nu ştim cifrele exacte", a declarat un purtător de cuvânt al grupului Al-Shabaab, care luptă pentru înlăturarea de la putere a Guvernului somalez susţinut de Occident.

Un militar american a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi, în Somalia, în confruntări cu membri ai grupului terorist Al-Shabaab, afiliat reţelei Al-Qaida, afirmă surse citate de BBC şi CNN.

Incidentul armat a avut loc în zona Barii, la 60 de kilometri vest de oraşul Mogadishu.

Militari americani se află în Somalia pentru a oferi instruire trupelor locale în operaţiunile împotriva grupului islamist Al-Shabaab, afiliat organizaţiei teroriste Al-Qaida în Peninsula Arabia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici