Grupul terorist Stat Islamic a intensificat atacurile împotriva Libanului

Libanul se confruntă zilnic, în zone situate la frontiera cu Siria, cu atacuri comise de grupul terorist sunnit Stat Islamic, armata libaneză şi mişcarea şiită Hezbollah fiind implicate în confruntări armate cu teroriştii, afirmă surse citate de site-ul israelian Ynetnews.

1675 afișări
Imaginea articolului Grupul terorist Stat Islamic a intensificat atacurile împotriva Libanului

Grupul terorist Stat Islamic a intensificat atacurile împotriva Libanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armata libaneză şi organizaţia şiită Hezbollah sunt implicate zilnic în confruntări cu terorişti din cadrul grupului Stat Islamic.

Incidentele au loc în zone situate la frontiera dintre Siria şi Liban, inclusiv pe teritoriul libanez.

Pe fondul extinderii conflictului, Statele Unite au început să accelereze livrările de armament uşor destinate armatei libaneze.

Câţiva militari libanezi luaţi ostatici au fost executaţi prin decapitare de grupul terorist Stat Islamic, care a atacat şi unităţi ale armatei libaneze.

Organizaţia teroristă Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici