Guaido promite continuarea protestelor deoarece negocierile de la Oslo nu au dus la niciun acord

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a promis că va continua protestele de stradă după ce discuţiile dintre oficialii guvernamentali, găzduite de Norvegia s-au încheiat miercuri fără progrese în sensul soluţionării crizei politice cu care se confruntă ţara sud-americană, relatează Reuters.

668 afișări
Imaginea articolului Guaido promite continuarea protestelor deoarece negocierile de la Oslo nu au dus la niciun acord

Guaido promite continuarea protestelor deoarece negocierile de la Oslo nu au dus la niciun acord

La întâlnirea de la Oslo, delegaţii opoziţiei au cerut în mod repetat preşedintelui Nicolas Maduro să demisioneze şi să permită unui guvern de tranziţie să organizeze alegeri prezidenţiale pentru a pune capăt crizei politice din Venezuela.

"Nu s-a ajuns la niciun acord, astfel încât şansa pe care o avem astăzi este să rămânem în stradă", a declarat Guaido pentru Fox Business Network: "Vrem să ajungem la o soluţie în acest conflict".

Într-un comunicat anterior, biroul lui Guaido a anunţat că opoziţia este dispusă să continue medierea atâta timp cât există şanse pentru un progres, dar că nu va renunţa la foaia de parcurs pentru noi alegeri.

Ministerul de Externe din Norvegia a transmis miercuri că reprezentanţii Guvernului şi cei ai opoziţiei din Venezuela au arătat o "disponibilitate" pentru a face progrese.

"Părţile şi-au demonstrat disponibilitatea de a avansa în căutarea unei soluţii convenite şi constituţionale pentru ţară, care să includă chestiuni politice, economice şi electorale", a precizat Ministerul de Externe de la Oslo.

Guaido şi-a asumat, în ianuarie, funcţia de preşedinte interimar, citând constituţia Venezuelei, şi a denunţat guvernul lui Maduro drept ilegitim, după ce a obţinut realegerea anul trecut printr-un vot care a fost calificat ca fiind falsificat.

Majoritatea naţiunilor occidentale l-au recunoscut pe Guaido drept preşedinte legitim al Venezuelei, dar Maduro a declarat în repetate rânduri că nu va renunţa. El a denunţat o lovitură de stat din partea lui Guaido şi o marionetă a Washingtonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici