Guineea Ecuatorială, Olanda, Polonia, Peru, Kuweit şi Côte d'Ivoire, în Consiliului de Securitate ONU

Guineea Ecuatorială, Olanda, Polonia, Peru, Kuweit şi Côte d'Ivoire, vor face parte din Consiliul de Securitate al ONU, urmând ca aceastea să îşi înceapă mandatul de la 1 ianuarie, potrivit AFP.

1075 afișări
Imaginea articolului Guineea Ecuatorială, Olanda, Polonia, Peru, Kuweit şi Côte d'Ivoire, în Consiliului de Securitate ONU

Guineea Ecuatorială, Olanda,Polonia, Peru, Kuweit şi Côte d'Ivoire, în Consiliului de Securitate ONU

Guineea Ecuatorială va ocupa unul din cele două locuri rezervate Africii în cadrul NATO.

Organizaţia Human Rights Watch şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu Guineea Ecuatorială, semnalând că aceasta "are o lungă tradiţie de hărţuire, arestări arbitrare şi amestec în activitatea apărătorilor drepturilor omului", potrivit directorul HRW la ONU, Louis Charbonneau.

Directorul Human Rights Watch a declarat că speră că Guineea Ecuatorială "nu va încerca să blocheze încercările de a include mai mult apărarea drepturilor omului".

Guineea Ecuatorială este condusă de aproape 40 de ani de Teodoro Obiang Nguema Mbasogo şi deţine importante rezerve de petrol.

Olanda va fi membru al Consiliului doar un an, potrivit unui acord cu Italia, actual membru al Consiliului ONU.

Consiliul de Securitate include zece membri nepermanenţi, aleşi pentru un mandat de doi ani şi cinci membri permanenţi: Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia şi China.

Cei şase noi membri ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite vor înlocui de la 1 ianuarie Italia, Japonia, Egiptul, Senegalul, Ucraina şi Uruguayul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici