Guvernatorul provinciei siriene Hama a fost asasinat într-un atentat cu maşină-capcană

Guvernatorul provinciei Hama, situată în centrul Siriei, a fost asasinat duminică într-un atentat cu maşină-capcană, a anunţat presa oficială imputând atacul rebelilor, relatează AFP.

167 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul provinciei siriene Hama a fost asasinat într-un atentat cu maşină-capcană

Guvernatorul provinciei siriene Hama a fost asasinat într-un atentat cu maşină-capcană

Potrivit televiziunii de stat,"terorişti l-au asaisnat pe Anas Abdel Razzaq al-Naem, guvernatorul din Hama, într-un atentat cu maşină-capcană în cartierul Jarajima, la Hama", un oraş în care militanţi au organizat manifestaţii uriaşe împotriva regimului, înainte ca revolta să se transforme în război civil.

Consiliul de Miniştri a afirmat că al-Naem a "murit ca un martir, ucis de bande criminale".

Guvernatorul a fost numit în iulie 2011, după patru luni de la începutul revoltei împotriva puterii, în locul lui Khaled Abdel-Aziz, destituit de către preşedintele Bashar al-Assad imediat după manifestaţiile în masă împotriva regimului organizate în oraşul Hama.

Hama a fost un loc simbolic al mişcării de contestare a regimului în 2011, la manifestaţii participând sute de mii de persoane, după care armata a preluat controlul asupra oraşului.

Oraşul este un simbol, începând din 1982, după reprimarea sângeroasă a unei revolte a confreriei interzise Fraţii Musulmani împotriva preşedintelui Hafez al-Assad, tatăl lui Bashar, în care au fost ucise aproximativ 20.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici