Guvernatorul statului Illinois nu îl va numi pe succesorul lui Barack Obama în Senat - avocat

Guvernatorul statului Illinois, Rod Blagojevich, acuzat că ar fi vrut să vândă mandatul lui Barack Obama din Senat, nu va desemna un succesor în postul eliberat de preşedintele ales, aşa cum are posibilitatea, a declarat joi avocatul său, citat de AFP.

21 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul statului Illinois nu îl va numi pe succesorul lui Barack Obama în Senat - avocat

Guvernatorul statului Illinois, Rod Blagojevich (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă am înţeles bine, el nu va numi pe nimeni în funcţia" lăsată vacantă de Barack Obama, a precizat, pentru postul MSNBC, Ed Genson.

Barack Obama, care a fost ales senator în 2004, a renunţat la mandat după câştigarea alegerilor prezidenţiale de la 4 noiembrie.

Arestat la începutul săptămânii trecute, înainte de a fi eliberat pe cauţine, Rod Blagojevich a fost pus în faţa discuţiilor înregistrate care făceau referire la beneficiile pe care intenţiona să le obţină din faptul că, potrivit legii, guvernatorul este cel care nominalizează un senator american când un post devine vacant.

Ed Genson a dat asigurări pentru MSNBC că clientul său a negat acuzaţiile. "Mi-a spus că nu este vinovat", a menţionat avocatul.

"Ceea ce este important este că nimeni nu a făcut nimic (rău), că nimeni nu a primit bani, că nimeni nu a cerut bani, că nimeni nu a profitat de această situaţie", a precizat avocatul.

"El nu a cerut nimic. El a vorbit cu persoane din anturajul său, dar nu a cerut nimic", a subliniat Ed Genson, potrivit căruia audierea efectuată de Parlamentul statului Illinois pentru o posibilă destituire a guvernatorului este o "vânătoare de vrăjitori" care "îl privează pe guvernator de drepturile sale".

Blagojevich, care a refuzat să demisioneze în pofida acuzaţiilor formulate împotriva lui, a promis miercuri că va face dezvăluiri în curând, făcând publică varianta sa despre faptele întâmplate.

Citeşte şi:

Parlamentul din Illinois examinează posibilitatea destituirii guvernatorului

Guvernatorul statului Illinois, arestat pentru corupţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici