Guvernatorul statului New York a demisionat, pe fondul unui scandal sexual

Guvernatorul statului New York, Eliot Spitzer, şi-a anunţat demisia miercuri, în urma informaţiilor conform cărora ar fi fost implicat într-un scandal sexual, având legături cu o prostituată, relatează Reuters.

30 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul statului New York a demisionat, pe fondul unui scandal sexual

Guvernatorul statului New York, Eliot Spitzer, şi soţia sa Silda (Imagine: New York Times)

Spitzer era supus presiunilor pentru a demisiona, după ce New York Times a relatat luni că guvernatorul a angajat o prostituată cu 1.000 de dolari pe oră şi a fost înregistrat de autorităţile federale de cel puţin şase ori, la 12 şi 13 februarie, în timp ce aranja o întâlnire cu aceasta la un hotel din Washington.

În vârstă de 48 de ani, Spitzer este căsătorit cu Silda Wall Spitzer din 1987 şi au împreună trei fiice.

În calitate de Procuror General al statului, înainte de a fi ales guvernator în noiembrie 2006, el era numit uneori Şeriful de pe Wall Street, pentru rolul său proeminent în investigarea unor cazuri financiare. El a anchetat de asemenea cazuri legate de reţele de prostituţie.

Guvernatorul a susţinut luni o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat scuze familiei sale pentru o "problemă privată", dar nu a făcut nici o referire la informaţiile publicate de New York Times.

Republicanii din statul New York avertizaseră marţi că vor încerca să declanşeze o procedură de demitere împotriva guvernatorului, dacă nu va demisiona în decurs de 48 de ore.

Circa 70 la sută dintre alegătorii din statul New York doreau ca Spitzer să demisioneze, potrivit unui sondaj WNBC/Marist.

Surse neidentificate au declarat pentru New York Times că Spitzer a avut, în ultimii ani, circa şapte sau opt legături cu prostituate, furnizate de o reţea internaţională cu sediul în New Jersey. Pentru fiecare întâlnire, el plătea câteva mii de dolari, au precizat sursele citate de ziar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici