Guvernele lumii ar trebui să creeze o forţă multinaţională pentru combaterea terorismului - Reuters

Guvernele lumii ar trebui să creeze o forţă multinaţională pentru a acoperi lipsurile în combaterea terorismului, a recomandat, miercuri, secretarul general al Interpol, Ronald Noble, citat de Reuters.

1 afișare

Într-un articol publicat în International Herald Tribune, Ronald Noble crede că doar norocul şi aparenta incompetenţă a teroriştilor au condus la evitarea unui atac major în Marea Britanie săptămâna trecută.

"Poate părea greu de crezut, dar nu există o bază de date globală a suspecţilor de terorism. Nici nu există un protocol pentru sesizare la nivel mondial a evadării teroriştilor din închisori", a continuat Noble.

Noble subliniază că teroriştii pot călători în mod liber pentru că există şanse reduse ca suspecţii să fie incluşi într-o bază de date centralizată.

"A venit vremea să acţionăm în mod decisiv. Lumea are nevoie de o forţă antiteroristă puternică, multinaţională, operaţională permanent", a subliniat Noble.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici