Guvernul acuză "protestatarii tibetani" că au ucis 13 persoane nevinovate la Lhassa

"Protestatarii tibetani" au ucis 13 persoane nevinovate la Lhassa, săptămâna trecută, a declarat luni preşedintele regiunii Tibet, Qiangba Puncog.

12 afișări
Imaginea articolului Guvernul acuză "protestatarii tibetani" că au ucis 13 persoane nevinovate la Lhassa

Guvernul acuză "protestatarii tibetani" că au ucis 13 persoane nevinovate la Lhassa (Imagine: Mediafax Foto)

"Aceştia au ars sau lovit mortal 13 civili nevinovaţi", a declarat oficialul de rang înalt, într-o conferinţă de presă la Beijing.

Bilanţul oficial anterior al protestelor din Lhassa era de zece morţi, în timp ce Guvernul tibetan din exil vorbeşte de circa 80 de persoane ucise.

Câteva zeci de persoane au manifestat duminică în faţa consulatului Chinei la New York, pentru a protesta faţă de reprimarea violentă a manifestaţiilor de vineri în Tibet.

Partizanii cauzei tibetane, care scandau "Tibetul liber acum" şi "Ruşine, ruşine, ruşine Chinei", au cerut oprirea violenţelor şi boicotarea Jocurilor Olimpice organizate de Beijing în această vară.

Poliţiştii au fost plasaţi în faţa consulatului după ce manifestanţii au aruncat cu pietre, a declarat poliţia. Bucăţi de sticlă spartă se aflau pe trotuar, iar doi manifestanţi au fost arestaţi, a adăugat poliţia.

"Suntem aici din solidaritate faţă de manifestanţii din Tibet", a declarat Sonam Wangdu, în vârstă de 66 de ani, fost bancher. Aceştia "îşi riscă viaţa, tot ce ni s-ar putea întâmpla ar fi să fim vizaţi de gaze lacrimongene", a declarat el adăugând că "Tibetul aparţine tibetanilor".

"În aceste circumstanţe, China nu îndeplineşte criteriile pentru a organiza Jocurile Olimpice", a apreciat Sonam Wangdu.

Mai multe manifestaţii au avut loc la sfârşitul săptămânii în marile oraşe ale lumii, pentru a denunţa reprimarea protestelor de către autorităţile chineze în Tibet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici