Guvernul britanic ia în considerare adoptarea, post-Brexit, a unui acord de asociere cu UE

Guvernul Marii Britanii ia în considerare adoptarea unui acord de asociere, similar celui între Uniunea Europeană şi Ucraina, care să fie implementat post-Brexit, a anunţat o sursă din cabinetul premierului Theresa May, citată de site-ul cotidianului britanic The Independent.

676 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic ia în considerare adoptarea, post-Brexit, a unui acord de asociere cu UE

Guvernul britanic ia în considerare adoptarea, post-Brexit, a unui acord de asociere cu UE

Acordul, care va implica o înţelegere privind comerţul liber şi cooperarea în domeniul securităţii, este dezbătut în cadrul Guvernului. Acest tip de format este adoptat şi de ţări precum Republica Moldova şi Georgia în relaţiile cu UE.

Cu toate acestea, acordul de asociere nu ar include păstrarea statutului de membru în piaţa unică său uniunea vamală. Marea Britanie vrea ca prin această înţelegere să rezolve problema frontierei între Irlanda şi regiunea britanică Irlanda de Nord.

Sursa, care a vorbit în condiţii de anonimitate, a afirmat că formatul acordului de asociere este "o cutie goală care poate fi umpluă cu orice".

Parlamentul britanic a adoptat joi un proiect de lege considerat crucial pentru desfăşurarea procedurii de Brexit.

Teoretic, Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Pentru respectarea acestui termen, documentele pe tema Brexit trebuie finalizate până în octombrie 2018, astfel încât să poată fi ratificate în timp util.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici