Guvernul bulgar a amânat reforma pensiilor pentru 2015

Guvernul bulgar a amânat introducerea unei reforme a sistemului de pensii pentru 2015, la presiunile sindicatelor, potrivit agenţiei Novinite.

14 afișări
Imaginea articolului Guvernul bulgar a amânat reforma pensiilor pentru 2015

Simeon Djankov, ministrul bulgar al Finanţelor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Angajatorii, sindicatele şi guvernul au ţinut recent o serie de discuţii informale legate de reforma pensiilor. Negocierile au dus la un acord pentru creşterea plăţilor de asigurări sociale cu două puncte procentuale începând de anul viitor, faţă de trei puncte cât avea în vedere Sofia, potrivit ministrului Finanţelor, Simeon Djankov.

În urma acestor discuţii a devenit clar că reforma pensiilor va fi amânată pentru 2015, din cauza presiunilor sindicatelor, care susţin o majorare graduală a numărului de ani de muncă necesari pentru pensionare, notează Novinite. Negocierile vor continua marţi.

Confederaţia Angajatorilor şi Industriaşilor din Bulgaria (CEIB), cea mai mare organizaţie a angajatorilor, apreciază că negocierile au fost "groteşti" şi că va continua să se opună oricărei majorări a plăţilor pentru asigurări sociale.

Alte organizaţii de afaceri, precum Asociaţia Industrială Bulgară, susţin împărţirea poverii reformei pensiilor între toate instituţiile statului. În prezent, armata, poliţia şi judecătorii nu plătesc pentru asigurări sociale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici