Guvernul bulgar va demola sute de clădiri construite ilegal în staţiunea Sunny Beach

Autorităţile bulgare vor demola 750 de clădiri construite ilegal, inclusiv numeroase hoteluri, în cea mai importantă staţiune bulgară de la Marea Neagră, Sunny Beach, a anunţat ministrul de Interne, Ţvetan Ţvetanov, citat de site-ul Novinite.com.

38 afișări
Imaginea articolului Guvernul bulgar va demola sute de clădiri construite ilegal în staţiunea Sunny Beach

Guvernul bulgar va demola sute de clădiri construite ilegal în staţiunea Sunny Beach (Imagine: Cristian Andreescu/Arhiva Mediafax Foto)

Ţvetanov a precizat că urmează să fie demolate clădiri "masive", "temporare" sau încă nefinalizate.

El s-a întâlnit joi cu conducerea Sunny Beach Hotel Holdings Jsc, cu care a discutat mai multe probleme care afectează staţiunea, cum ar fi zgomotul, taximetrele şi ricşele ilegale, furtul din buzunare şi prostituţia.

Ministerul bulgar de Interne a explicat că aceste clădiri ilegale, printre care se numără şi multe hoteluri, vor fi demolate după încheierea sezonului estival, pentru a nu perturba activitatea turistică în plin sezon, dar a avertizat că aplicarea deciziei nu va fi amânată pentru 2011.

Staţiunea Sunny Beach a devenit cunoscută din cauza supradezvoltării urbanistice haotice pe care a înregistrat-o în ultimii ani, precizează Novinite.com.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici