Guvernul Cataloniei va contesta la Curtea Constituţională aplicarea Articolului 155

Guvernul Cataloniei va contesta la Curtea Constituţională a Spaniei aplicarea Articolului 155 de către guvernul central de la Madrid, care implică suspendarea guvernului regional, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt Jordi Turull, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

741 afișări
Imaginea articolului Guvernul Cataloniei va contesta la Curtea Constituţională aplicarea Articolului 155

Guvernul Cataloniei va contesta la Curtea Constituţională aplicarea Articolului 155

"Vom răspunde într-un mod foarte puternic. Vom epuiza toate variantele interne pentru a apela apoi la justiţia internaţională, dacă este necesar", a spus Jordi Turull.

Guvernul Cataloniei va contesta la Curtea Constituţională şi la Curtea Supremă decizia premierului spaniol Mariano Rajoy de a înlătura din funcţie toţi membrii executivului regional şi de a organiza alegeri anticipate în termen de şase luni.

Senatul Spaniei este aşteptat să aprobe, vineri, planul lui Rajoy, în urma căruia executivul de la Barcelona va acţiona strict în baza directivelor primite de la guvernul de la Madrid. Formaţiunea conservatoare Partidul Poporului, condusă de către Mariano Rajoy, deţine majoritatea în Senat.

Guvernul Rajoy a stabilit patru obiective în privinţa Cataloniei: revenirea în legalitate, recuperarea stării de normalitate şi coabitare în regiune, continuarea dezvoltării economice şi organizarea de alegeri regionale.

Şeful executivului catalan, Carles Puigdemont, a anunţat că va răspunde la acţiunile guvernului central condus de către Mariano Rajoy, care "încearcă să lichideze guvernarea autonomă şi democraţia", demersul fiind "cel mai grav atac la adresa instituţiilor şi cetăţenilor din Catalonia de la dictatura militară a lui Francisco Franco".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici