Guvernul chilian revizuieşte bilanţul seismului la 452 de victime identificate

Autorităţile chiliene au revizuit bilanţul cutremurului de săptămâna trecută, afirmând că acesta s-a soldat cu 452 de victime identificate şi sute de dispăruţi, şi l-au demis pe directorul serviciului oceanografic, criticat deoarece nu a emis alertă de tsunami după seism, relatează BBC News Online.

11 afișări
Imaginea articolului Guvernul chilian revizuieşte bilanţul seismului la 452 de victime identificate

Guvernul chilian revizuieşte bilanţul seismului la 452 de victime identificate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul adjunct de Interne, Patricio Rosende, a afirmat că, până în prezent, 452 de victime au fost identificate de rude, însă sute de persoane sunt încă date dispărute. Bilanţul oficial anterior indica moartea a 802 persoane, printre care se numărau şi peste 200 de persoane date dispărute.

Guvernul chilian a precizat că a declanşat şi o anchetă privind modul în care a fost gestionată situaţia după producerea cutremurului.

Mai multe comunităţi locale situate pe litoralul chilian au emis avertizări proprii, însă la nivel naţional nu a existat nici un avertisment de tsunami, iar experţii consideră că absenţa acestuia a dus la moartea multor chilieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici