Guvernul chinez anunţă trei zile de doliu naţional

Guvernul chinez a anunţat duminică trei zile de doliu naţional pentru victimele cutremurului, de luni până miercuri, perioadă în care parcursul Flăcării Olimpice va fi suspendat, au anunţat organizatorii.

13 afișări
Imaginea articolului Guvernul chinez anunţă trei zile de doliu naţional

Guvernul chinez anunţă trei zile de doliu naţional (Imagine: Mediafax Foto)

Trei minute de reculegere vor fi ţinute, iar sirenele vor răsuna în toată ţara, luni, la ora 14.28 (09.28, ora României), la o săptămână după catastrofă, a precizat site-ul Guvernului.

Parcursul Flăcării Olimpice va fi întrerupt în aceste trei zile, a precizat Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice.

Drapelurile vor fi coborâte în bernă, iar o carte de condoleanţe va fi deschisă la Ministerul de Externe de la Beijing şi la misiunile diplomatice chineze din străinătate.

Festivităţile publice vor fi suspendate în această perioadă, conform decretului Guvernului.

Seismul cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter produs luni în sud-vestul ţării, în special în provincia Sichuan, s-a soldat oficial cu peste 32.000 de morţi, însă autorităţile se tem că bilanţul ar putea depăşi 50.000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici