Guvernul de la Beijing pare să fi cedat în faţa protestelor. Anunţul făcut de vicepremierul Sun Chunlan privind politica "zero COVID"

Cel mai înalt responsabil al Chinei pentru aplicarea politicii draconice "zero-Covid" a declarat că lupta împotriva virusului a intrat într-o "nouă etapă", în timp ce mass-media de stat a minimizat riscurile virusului, într-o mişcare ce pare să semnalizeze o relaxare a restricţiilor dure impuse de guvernul de la Beijing.

6711 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Beijing pare să fi cedat în faţa protestelor. Anunţul făcut de vicepremierul Sun Chunlan privind politica "zero COVID"

Guvernul de la Beijingul pare să fi cedat în faţa protestelor. Anunţul dat de vicepremierul Sun Chunlan privind politica "zero COVID"

Declaraţiile vin după ce în ultima săptămâna China a fost lovită de un val de proteste împotriva politicii "zero COVID", un lucru extrem de rar în ţara condusă de un regim autocratic.

Vicepremierul Sun Chunlan a declarat miercuri că varianta Omicron a devenit "mai puţin patogenă" şi a subliniat ratele de vaccinare mai ridicate, chiar dacă China a înregistrat zeci de mii de noi cazuri în urma celui mai mare focar de infecţie de la începutul pandemiei, relatează FT.

Sun nu a menţionat termenul de "Zero-Covid", o politică care de aproape trei ani încearcă să elimine toate infecţiile prin teste în masă, carantină şi închideri.

Declaraţiile lui Sun au fost urmate joi de un limbaj mai blând cu privire la virus în mass-media de stat.

Joi, publicaţia de stat Global Times a citat cercetări interne care arătau că mortalitatea asociată cu varianta Omicron a scăzut.

"Nu ar trebui să ne temem prea mult de Omicron", spunea un editorial din ziar. "Pentru populaţia generală, cu protecţia vaccinului, Covid-19 a devenit mult mai puţin dăunător pentru organismul uman".

Analiştii au sugerat că relaxările parţile din unele zone şi noile declaraţii arată că Beijingul vrea să treacă la etapa de "a trăi cu Covid". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
china,
virus

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici