Guvernul de uniune naţională din Israel a primit susţinerea Knessetului

  • Guvernul de uniune naţională din Israel a primit susţinerea Knessetului, urmând să fie condus alternativ de Benjamin Netanyahu şi de Benjamin Gantz
  • Knessetul s-a pronunţat în favoarea Guvernului de uniune naţională cu un raport de voturi de 73/46
  • Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că autoritatea israeliană ar trebui extinsă în zone din Cisiordania
256 afișări
Imaginea articolului Guvernul de uniune naţională din Israel a primit susţinerea Knessetului

Guvernul de uniune naţională din Israel a primit susţinerea Knessetului

Parlamentul Israelului s-a pronunţat, duminică după-amiază, în favoarea învestirii Guvernului de uniune naţională, care va fi condus iniţial de Benjamin Netanyahu, iar în a doua etapă de Benjamin Gantz.

Knessetul s-a pronunţat în favoarea Guvernului de uniune naţională cu un raport de voturi de 73/46, conform cotidianului Times of Israel.

Benjamin Netanyahu, liderul partidului Likud (dreapta) şi Benjamin Gantz, liderul alianţei de centru Albastru & Alb, au semnat în aprilie un acord privind o coaliţie care să susţină un guvern de uniune naţională, după un impas politic de aproape un an şi jumătate în care au fost organizate trei scrutine parlamentare anticipate.

În discursul rostit în Knesset, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că autoritatea israeliană ar trebui extinsă în zone din Cisiordania.

Administraţia SUA consideră că discuţiile despre posibila anexare de către Israel a unor zone din Cisiordania "ar trebui să aibă loc în cadrul negocierilor directe între Israel şi palestinieni pe tema planului de pace elaborat de preşedintele Donald Trump", a comunicat sâmbătă Departamentul de Stat.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a avertizat vineri, într-un interviu acordat publicaţiei germane Der Spiegel, că eventuala anexare de către Israel a unor zone din Cisiordania ar conduce la un "conflict masiv".

Franţa a îndemnat statele partenere în cadrul Uniunii Europene să analizeze posibilitatea de a ameninţa Israelul cu o reacţie dură dacă va aplica planul de anexare a unor zone din Cisiordania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici