Guvernul din Irak după atacurile americane: Loviturile vor aduce "consecinţe dezastruoase"

Apar primele reacţii din Irak şi Siria după atacuri americane de noapte trecută.

5560 afișări
Imaginea articolului Guvernul din Irak după atacurile americane: Loviturile vor aduce "consecinţe dezastruoase"

Guvernul din Irak după atacurile americane: Loviturile vor aduce "consecinţe dezastruoase"

Un purtător de cuvânt al premierului irakian afirmă că loviturile americane reprezintă o "încălcare" a suveranităţii Irakului, potrivit agenţiei de presă AFP.

Generalul Yehia Rasool adaugă că loviturile vor aduce "consecinţe dezastruoase pentru securitatea şi stabilitatea Irakului şi a regiunii", relatează AFP.

SUA au lansat în cursul nopţii lovituri asupra a 85 de ţinte din Siria şi Irak ca răspuns la atacul cu drone de duminică trecută asupra unei baze militare americane, în urma căruia au fost ucişi trei soldaţi.

Siria afirmă că "ocupaţia" americană nu poate continua

Damascul a reacţionat la loviturile americane afirmând că "ocupaţia" americană a teritoriului sirian "nu poate continua".

Într-o declaraţie, transmisă de agenţia de presă Sana, armata siriană afirmă că un număr de persoane au fost ucise şi altele rănite, fără a oferi cifre precise.

De asemenea, se menţionează "pagube uriaşe" la proprietăţile private şi publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
siria,
guvern

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici