Guvernul francez şi cel german participă la o întrunire anuală comună la Paris

Guvernele Franţei şi Germaniei participă, joi, la o întrunire anuală comună la Paris, prezidată de către preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel, iar discuţiile vizează cooperarea dintre cele două state membre ale Uniunii Europene, relatează site-ul agenţiei DPA.

128 afișări
Imaginea articolului Guvernul francez şi cel german participă la o întrunire anuală comună la Paris

Guvernul francez şi cel german participă la o întrunire anuală comună la Paris

Întâlnirea are loc la Palatul Elysee şi reprezintă un simbol al relaţiilor bilaterale foarte bune între Franţa şi Germania. Evenimentul este precedat de o întâlnire a Consiliului Franco-German de Apărare şi Securitate, care include participarea celor doi lideri de stat, precum şi a miniştrilor de Externe, de Interne, ai Apărării şi ai Dezvoltării.

În condiţiile în care atât Franţa, cât şi Germania, au suferit atacuri teroriste soldate cu foarte mulţi morţi în ultimii doi ani, cele mai multe revendicate de Stat Islamic, această întâlnire se va concentra în principal pe lupta împotriva terorismului.

Surse de la Palatul Elysee au indicat anunţarea unor acorduri şi declaraţii de principiu privind o cooperare europeană mai aprofundată în domeniul apărării. Totodată, într-un interviu acordat înaintea întâlnirii, Emmanuel Macron a cerut Germaniei să investească mai mult în Europa.

Emmanuel Macron şi Angela Merkel urmează, de asemenea, să lanseze o "alianţă pentru Sahel", pentru a sprijini statele din regiunea Africii de Vest în contracararea ameninţării terorismului islamist.

Macron, ales preşedinte în luna mai, este un pro-european declarat şi a dezvoltat o relaţie bună de lucru cu Angela Merkel. El a afirmat în repetate rânduri că Franţa trebuie să-şi revitalizeze economia şi să-şi clarifice finanţele publice pentru a-şi redobândi credibilitatea în interiorul Uniunii Europene şi în raport cu Germania.

"Europa a fost fondată pe o promisiune de pace, progres şi prosperitate. Astăzi avem nevoie de o viziune pentru a reînnoi această promisiune. O viziune a unei Europe care să inspire din nou. Dar trebuie să descoperim care scenariu este potrivit într-un sens economic combinat", a spus Emmanuel Macron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici