Guvernul interimar din Kîrgîzstan îi dă un ultimatum lui Kurmanbek Bakiev

Guvernul interimar din Kîrgîzstan i-a dat un ultimatum, marţi, preşedintelui înlăturat de la putere, Kurmanbek Bakiev, ameninţându-l cu arestarea dacă nu se va preda autorităţilor în cursul zilei, la o săptămână de le revolta populară violentă.

19 afișări
Imaginea articolului Guvernul interimar din Kîrgîzstan îi dă un ultimatum lui Kurmanbek Bakiev

Guvernul interimar din Kîrgîzstan îi dă un ultimatum lui Kurmanbek Bakiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă Bakiev nu se prezintă (la Bişkek, capitala Kîrgîzstanului) după-amiază, vom lansa o operaţiune pentru a-l aresta", a declarat oficialul responsabil cu justiţia din cadrul Guvernului interimar, Azimbek Beknazarov.

"Îl aşteptam până azi (marţi), dar organizează o manifestaţia la Djalal-Abad", fief al lui Bakiev în sudul ţării, a adăugat el.

Imunitatea preşedintelui înlăturat a fost ridicată şi "o anchetă penală" a fost deschisă împotriva lui, a afirmat Beknazarov, fără a oferi detalii despre acuzaţiile îndreptate împotriva fostului şef al statului.

Luni, Bakiev a sfidat Guvernul interimar format de opoziţia care a preluat puterea, apărând în faţa a mii de susţinători ai săi prezenţi în localitatea sa natală Teiit, din sudul Kîrgîzstanului.

El a anunţat din nou că refuză să demisioneze, în situaţia în care a pierdut puterea după ce a fugit din Bişkek pe fondul confruntărilor violente dintre manifestanţi şi poliţişti.

Aceste violenţe s-au soldat cu 83 de morţi şi peste 1.600 de răniţi, potrivit unui bilanţ publicat marţi de Ministerul kîrgîz al Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici