Guvernul irakian suspendă toate zborurile internaţionale către regiunea kurzilor

Guvernul irakian a anunţat joi că toate zborurile internaţionale către capitala regiunii kurde, Irbil, vor fi suspendate, începând de vineri, ca urmare a referendumului pentru independenţă organizat de Guvernul regional de kurzilor, relatează The Independent.

437 afișări
Imaginea articolului Guvernul irakian suspendă toate zborurile internaţionale către regiunea kurzilor

Guvernul irakian suspendă toate zborurile internaţionale către regiunea kurzilor

Decizia Guvernului central din Bagdad urmăreşte punerea presiunii pe regiunea kurzilor din Irak pentru a anula rezultatul referendumului desfăşurat la începutul săptămânii, în care 92% dintre votanţi s-au declarat favorabili declarării independenţei.

Prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a declarat că nu recunoaşte votul pentru independenţa kurzilor, fiind o încercare neconstituţională de a exercita un control mai mare asupra resurselor de petrol din regiune.

Oficialii irakieni au precizat că se aşteaptă ca restul zborurilor internaţionale să se desfăşoare în condiţii normale.

Mowlud Murad, ministrul Transporturilor în Guvernul regional kurd, a afirmat că nu va respecta ordinele Bagdadului, susţinând că aeroportul din Irbil trebuie să rămână funcţional pentru a nu periclita economia regiunii şi pentru a nu facilita ofensivele reţelei teroriste Stat Islamic asupra Irakului.

Kurzii irakieni din nordul Irakului au votat masiv în favoarea independenţei regiunii Kurdistan în cadrul unui referendum controversat ce a avut loc luni. Potrivit Comisiei Electorale, 92% din cei 3,3 milioane de votanţi au susţinut independenţa Kurdistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici