Guvernul iranian neagă acuzaţiile potrivit cărora ar muşamaliza situaţia reală a epidemiei de coronavirus din ţară

  • Purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian a respins azi acuzaţiile potrivit cărora 50 de oameni ar fi murit în Iran din cauza coronavirusului
  • Guvernul susţine că a dat dovadă de transparenţă în privinţa cazurilor de coronavirus
  • Oficial, numărul de decese în Iran a ajuns, luni, la 12
1062 afișări
Imaginea articolului Guvernul iranian neagă acuzaţiile potrivit cărora ar muşamaliza situaţia reală a epidemiei de coronavirus din ţară

Sursa: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian, Ali Rabiei, a respins azi acuzaţiile unui oficial local din oraşul Qom, care declarase că numărul deceselor provocate de coronavirus în Iran s-ar ridica de fapt la 50, nu la 12, cum au informat autorităţile, potrivit France 24.

Rabiei a spus că Guvernul a dat dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus şi a promis că va face în continuare acest lucru.

„Vom anunţa orice informaţii avem despre numărul de decese în ţară. Ne angajăm să fim transparenţi în acest sens”, a afirmat Ali Rabiei.

Reacţia lui Rabiei vine în contextul în care Ahmad Amiriabadi Farahani, un oficial local, a declarat că 50 de persoane au murit până acum în Iran din cauza coronavirusului şi a acuzat autorităţile că ar fi ascuns această situaţie. El spune că cei 50 de oameni ar fi murit până la data de 13 februarie, iar Teheranul a anunţat primele cazuri aproape o săptămână mai târziu.

La nivel oficial, numărul deceselor cauzate de coronavirus rămâne la 12.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici