Guvernul Japoniei a aprobat un proiect de lege ce permite împăratului să abdice, Akihito devenind primul împărat care abdică în ultimii două sute de ani

Guvernul de la Tokyo a aprobat, vineri, un proiect de lege ce va permite abdicarea împăratului Akihito, 83 de ani, care se confruntă cu serioase probleme de sănătate, informează agenţia de ştiri Dpa.

1646 afișări
Imaginea articolului Guvernul Japoniei a aprobat un proiect de lege ce permite împăratului să abdice, Akihito devenind primul împărat care abdică în ultimii două sute de ani

Guvernul Japoniei a aprobat un proiect de lege ce permite împăratului să abdice

Proeictul de lege, care urmează să fie trimis Parlamentului pentru adoptare, ar putea intra în vigoare din luna iunie.

În luna august a anului trecut, Akihito a transmis într-un mesaj video că doreşte să abdice, astfel devenind primul împărat care abdică în ultimii două sute de ani.

Se estimează că împăratul ar urma să abdice în luna decembrie a anului viitor, atunci când Akihito va împlini 85 de ani.

Prinţul moştenitor Naruhito, 56 de ani, urmează să ocupe tronul după abdicarea tatălui său.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici