Guvernul libian analizează posibilitatea de a recurge la forţe internaţionale

Guvernul libian a anunţat în noaptea de luni spre marţi că examinează posibilitatea de a face apel la forţe internaţionale pentru a restabili securitatea, în special în capitală, unde începând de duminică au loc confruntări între grupări armate.

200 afișări
Imaginea articolului Guvernul libian analizează posibilitatea de a recurge la forţe internaţionale

Guvernul libian analizează posibilitatea de a recurge la forţe internaţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul examinează posibilitatea de a face apel la forţe internaţionale pe teren, pentru a restabili securitatea şi a ajuta Guvernul să-şi impună autoritatea", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ahmed Lamine, citat într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, aceste forţe ar avea, de asemenea, misiunea de a-i "proteja pe civili şi bogăţiile statului, (de) a preveni anarhia şi instabilitatea şi (de) a oferi statului posibilitatea să-şi construiască instituţiile, în special armata şi poliţia".

Guvernul reacţionează astfel faţă de confruntări între grupări armate care au condus la închiderea aeroportului din Tripoli, după provocarea unor pagube semnificative la instalaţii şi la avioane staţionate pe pistă.

Conform comunicatului, 90 la sută dintre aparatele de zbor, precum şi turnul de control au fost afectate.

Guvernul a ordonat "încetarea imediiată" a ostilităţilor şi retragerea celor două tabere rivale din capitală.

El a anunţat, de asemenea, formarea unei comisii însărcinate cu găsirea unui compromis între cele două tabere, pentru a pune capăt ostilităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici