Guvernul Libiei cere intervenţia aliaţilor arabi împotriva reţelei teroriste Stat Islamic

Premierul Libiei, Abdullah al-Thinni, solicită o intervenţie aeriană a aliaţilor arabi pentru a bombarda poziţiile reţelei teroriste Stat Islamic, informează site-ul agenţiei AP.

227 afișări
Imaginea articolului Guvernul Libiei cere intervenţia aliaţilor arabi împotriva reţelei teroriste Stat Islamic

Guvernul Libiei cere intervenţia aliaţilor arabi împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Abdullah al-Thinni, şeful Guvernului libian recunoscut de comunitatea internaţională, a afirmat că serviciile sale au nevoie de armament pentru a lupta împotriva grupurilor afiliate reţelei teroriste Stat Islamic.

"Ne bazăm în totalitate pe ţările arabe, nu pe comunitatea internaţională, dat fiind că am fost abandonaţi în mod repetat", a spus Al-Thinni.

Libia este în stare de anarhie după ce o revoltă susţinută de NATO a înlăturat în 2011 regimul Muammar Kadhafi. Guvernul condus de Al-Rhinni este în conflict şi cu grupuri islamiste rivale, care au înfiinţat autorităţi guvernamentale paralele.

"Vrem raiduri aeriene ale unei coaliţii arabe (...), pentru eliminarea grupurilor afiliate reţelei teroriste Stat Islamic înainte de a ocupa noi teritorii. Nu vrem trupe străine în Libia, pentru că ar fi o încălcare a suveranităţii", a explicat Al-Thinni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici