Guvernul lui Mateusz Morawiecki a primit votul de încredere al Parlamentului de la Varşovia

Guvernul premierului polonez Mateusz Morawiecki a primit marţi seara votul de încredere al Camerei inferioare a Parlamentului de la Varşovia, informează Bloomberg.

444 afișări
Imaginea articolului Guvernul lui Mateusz Morawiecki a primit votul de încredere al Parlamentului de la Varşovia

Guvernul lui Mateusz Morawiecki a primit votul de încredere al Parlamentului de la Varşovia

Noul Cabinet a fost votat cu 237 de voturi pentru şi 214 împotrivă, în timp ce trei parlamentari s-au abţinut de la vot.

În cadrul audierilor din Legislativ, Morawiecki a promis că va lucra pentru construirea unui „stat social patriotic” şi că va apăra valorile tradiţionale catolice. El a adăugat că va continua să protejeze ţara de ceea ce el numeşte „experimentele sociale” ale activiştilor pentru drepturile persoanelor LGBT.

„Dacă sunt unii care caută să declanşeze un război cultural, atunci noi îl vom câştiga. Familia îl va câştiga. A fi polonez înseamnă a fi normal”, a spus Morawiecki în cadrul unui discurs de 80 de minute în Parlament.

Premierul a mai spus că partidul său, Lege şi Justiţie (PiS) va continua reformele în justiţie, cu toate că tot marţi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a emis un verdict prin care critică dur eforturile partidului aflat la putere de a modifica legislaţia în domeniu. Morawiecki a adăugat că partidul său va continua programele sociale începute în mandatul anterior.

În cadrul discursului din Parlament, Morawiecki a declarat că nu va accepta orice decizie a Uniunii Europene. „Am intrat într-o Uniune Europeană în care toţi suntem egali, nu într-una în care unii sunt elevi şi alţii sunt profesori”, a spus acesta.

Bloomberg notează că de-a lungul ultimilor ani, partidul Lege şi Justiţie a transformat Polonia dintr-un model pentru statele din Estul Europei într-una dintre cele mai mari probleme ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte respectarea statului de drept, iar deciziile acestui partid au produs temeri în rândul investitorilor străini cu privire la predictibilitatea cadrului legislativ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici