Guvernul polonez nu va adopta proiectul de lege pentru interzicerea completă a avortului

Propunerea ca avortul să fie interzis total nu va fi implementată în Polonia, a declarat miercuri Jarosław Gowin, ministrul Ştiinţei şi Educaţiei, citat de site-ul ziarului The Guardian.

200 afișări
Imaginea articolului Guvernul polonez nu va adopta proiectul de lege pentru interzicerea completă a avortului

Guvernul polonez nu va adopta proiectul de lege pentru interzicerea completă a avortului

Jarosław Gowin a declarat miercuri că femeile care au protestat "ne-au făcut să ne gândim şi ne-au învăţat atitudinea umilă".

Aceste declaraţii indică faptul că partidul conservator care se află la conducerea Poloniei va retrage susţinerea propunerii nepopulare de a interzice total avortul, chiar şi în cazul violurilor, incesturilor sau atunci când viaţa mamei se află în pericol.

Guvernul de extremă dreapta se află de asemenea sub presiune internaţională de a nu avansa propunerea de interzicere totală a avortului.

Biserica Catolică susţine propunerea de interzicere a avortului, care ar putea conduce, de asemenea, şi la limitarea programurilor de educaţiei sexuală. În cadrul acestei legi, cadrele medicale care ar efectua întreruperea de sarcină şi femeile care suferă această procedură riscă condamnarea la cinci ani de închisoare.

Femeile poloneze au luat parte la o acţiune de protest în încercarea de a atrage atenţia asupra propunerii care ar putea implementa interzicerea totală a avortului în Polonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici