Bombardiere ruse, interceptate după ce s-au apropiat de spaţiul aerian a patru ţări europene

Două bombardiere ruse au fost interceptate pe 22 septembrie de avioane militare ale mai multor ţări NATO după ce acestea s-au apropiat de spaţiul aerian al Norvegiei, Marii Britanii, Franţei şi Spaniei, notează BBC News online.

5094 afișări
Imaginea articolului Bombardiere ruse, interceptate după ce s-au apropiat de spaţiul aerian a patru ţări europene

Două bombardiere ruse au fost interceptate pe 22 septembrie de avioane militare ale mai multor ţări NATO după ce acestea s-au apropiat de spaţiul aerian al Norvegiei, Marii Britanii, Franţei şi Spaniei, notează BBC News online.

Incidentul a avut loc pe data de 22 septembrie, însă un comunicat dat recent publicităţii de Ministerul francez de Externe a relevat dimensiunea cazului.

Potrivit comunicatului, Norvegia a detectat două bombardiere de tipul TU-160 Blackjack care zburau la nord de spaţiul aerian al ţării şi a trimis două avioane de vânătoare de tipul F-16 care au acompaniat aeronavele ruse spre nordul Scoţiei.

Forţele aeriene britanice au trimis aparate de zbor de tipul Typhoon pentru a intercepta bombardierele ruse care au zburat la vest de insulele Shetland, fără ca în vreun moment să intre în spaţiul aerian al Marii Britanii.

Două avioane franceze de tip Rafale au interceptat apoi aeronavele ruse la 100 de kilometri de coastele regiunii Bretania, a comunicat Ministerul Apărării de la Paris.

Bombardierele şi-a continuat zborul spre sud, fiind ulterior interceptate la nord de Bilbao de două aeronave spaniole de tipul F-18.

Tot atunci, Ministerul de Externe al Islandei s-a plâns că două bombardiere ruse s-au apropiat de o aeronavă islandeză de pasageri care zbura pe ruta Reykjavik-Stockhlom.

Frecvenţa incidentelor de acest fel a crescut în mod semnificativ după ce relaţiile Moscovei cu statele occidentale au cunoscut un declin accentuat în urma anexării regiunii Crimeea de către Rusia, în martie 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici