Guvernul spaniol condamnă violenţele din Catalonia

Guvernul de la Madrid a denunţat marţi „violenţa generalizată” din cadrul protestelor de luni şi marţi de la Barcelona şi din alte oraşe din Catalonia, ca urmare a condamnării unor lideri separatişti catalani, informează Le Figaro.

259 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol condamnă violenţele din Catalonia

Guvernul spaniol condamnă violenţele din Catalonia

„Este evident că nu ne aflăm în faţa unei mişcări cetăţeneşti paşnice, ci în faţa unei mişcări coordonate de către diverse grupări care fac uz de violenţă stradală pentru a afecta convieţuirea paşnică din Catalonia”, a informat Guvernul Pedro Sanchez prin intermediul unui comunicat.

Catalonia a organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenţa, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog.

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunţat luni că nouă lideri separatişti catalani au primit sentinţe între 9 şi 13 ani în închisoare. Decizia a provocat ample proteste la Barcelona şi în alte oraşe din regiune, soldate cu rănirea a cel puţin 78 de persoane.

Taguri:
spania,
catalonia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici