Guvernul turc emite un mandat de arestare împotriva fostului fotbalist Hakan Şukur

Guvernul turc a emis un mandat de arestare împotriva fostului fotbalist Hakan Şukur în legătură cu tentativa de lovitură de stat de luna trecută, acuzându-l pe acesta că ar fi membru al unui grup terorist înarmat, potrivit agenţiei Anadolu, citată de The Sun.

7362 afișări
Imaginea articolului Guvernul turc emite un mandat de arestare împotriva fostului fotbalist Hakan Şukur

Guvernul turc emite un mandat de arestare împotriva fostului fotbalist Hakan Şukur (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Acuzaţia face referire la organizaţia clericului Fethullah Gulen stabilit în Statele Unite, despre care Ankara susţine că s-ar fi aflat în spatele loviturii de stat eşuate.

Poliţia a efectuat raiduri la locuinţa din Istanbul a fostului fotbalist, care acum se află în Statele Unite, potrivit unor informaţii.

Există de asemena informaţii potrivit cărora biroul procurorului general din provincia Sakarya ar fi decis să îl reţină pe tatăl lui Hakan Şukur, Sermet Şukur, însă acestea nu sunt confirmate.

Fostul fotbalist, care şi-a petrecut o bună parte din cariera sa la clubul de fotbal Galatasaray din Istanbul, s-a implicat în politică după ce s-a restras din sport.

În 2011, acesta a fost ales în Parlamentul turc în calitate de deputat al partidului lui Erdogan Justiţie şi Dezvoltare (AKP).

Aceasta a demisionat în 2013, în urma unei anchete de corupţie care il viza pe Erdogan şi pe cercul său apropiat, poziţionându-se de partea lui Gulen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici