Guvernul turc promite ajutoare suplimentare pentru zonele afectate de cutremur

Autorităţile turce au promis că vor suplimenta ajutoarele pentru miile de persoane afectate de cutremurul violent produs duminică în estul ţării şi soldat cu cel puţin 279 morţi şi 1.300 de răniţi, relatează BBC News Online.

212 afișări
Imaginea articolului Guvernul turc promite ajutoare suplimentare pentru zonele afectate de cutremur

Guvernul turc promite ajutoare suplimentare pentru zonele afectate de cutremur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul, acuzat că nu a reuşit să vină în ajutorul sinistraţilor, a anunţat că în oraşele Ercis şi Van, cel mai grav afectate de seism, urmează să fie trimise 12.000 de corturi suplimentare.

Vicepremierul Besir Atalay, care coordonează operaţiunile de salvare, a declarat luni seară că "oamenilor nu le va mai lipsi nimic de acum încolo". Autorităţile au început instalarea de spitale de campanie suplimentare şi de centre pentru distribuirea de alimente pentru persoanele care au rămas fără adăpost sau care se tem să revină la locuinţele lor, din cauza replicilor seismice.

Unii dintre supravieţuitori se plâng însă că nu primesc suficient ajutor. "Corturile nu sunt suficiente - nu avem mâncare, iar aici nu au ajuns încă echipe de salvare", afirmă Serif Tarakci, reprezentant al municipalităţii din Halkali, sat aflat la 50 de kilometri de Van.

Premierul Recep Tayyip Erdogan, care a vizitat zona duminică, a anunţat că 970 de clădiri s-au dărâmat complet, iar multe sate au fost distruse în totalitate.

Cutremurul, cu magnitudinea de moment 7,2, s-a produs duminică după-amiază, la o adâncime de 20 de kilometri, iar epicentrul a fost localizat la 16 kilometri nord-est de Van, în estul Turciei. După cutremur, în zonă au fost înregistrate circa 200 de replici, una dintre acestea de magnitudine 6.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici