Guvernul turc va trimite Parlamentului reforma legii privind libertatea de exprimare

Guvernul turc va trimite Parlamentului săptămâna aceasta o reformă importantă a legii care restricţionează libertatea de exprimare, a cărei modificare este cerută de Uniunea Europeană, a anunţat ministrul Justiţiei, Mehmet Ali Sahin.

2 afișări
Imaginea articolului Guvernul turc va trimite Parlamentului reforma legii privind libertatea de exprimare

Guvernul turc va trimite Parlamentului reforma legii privind libertatea de exprimare

Sahin a declarat într-o conferinţă de presă că Guvernul va dezbate această reformă în cursul unei reuniuni de luni.

Ankara este supusă presiunilor UE pentru a amenda articolul 301 din Codul penal, care incriminează insulta adusă identităţii turce şi care a fost folosit pentru a inculpa importanţi scriitori turci.

Oficiali turci au declarat luna trecută că ţara lor va reforma legea după ce UE va permite reluarea negocierilor de aderare. Ankara este nemulţumită de eforturile preşedintelui francez Nicolas Sarkozy de a bloca procesul de negocieri.

"Schimbarea articolului 301 va fi discutată în Cabinet astăzi şi va fi prezentată Parlamentului ca propunere săptămâna aceasta", a precizat Mehmet Ali Sahin.

Guvernul a luat în considerare diferite propuneri menite să sporească libertatea de exprimare, însă nu au fost prezentate detalii ale reformei.

Raportul anual al Comisiei Europene privind Turcia, publicat în noiembrie, cerea autorităţilor de la Ankara să facă "mai multe eforturi" referitoare la libertatea de exprimare şi religioasă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici