Guvernul ucrainean a început schimbul de prizonieri cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei

Forţele Guvernului ucrainean şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei au început duminică un schimb de prizonieri, a informat duminică cabinetul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează site-ul postului France 24.

444 afișări
Imaginea articolului Guvernul ucrainean a început schimbul de prizonieri cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei

Sursa FOTO: Profimedia Images

Acordul a fost încheiat între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski la Paris în luna decembrie.

Schimbul se desfăşoare într-un punct de control din apropierea localităţii industriale Horlivka din regiunea Doneţk.

Agenţia RIA a informat că 87 de separatişti vor fi eliberaţi de Kiev în schimbul a 55 de susţinători ai Guvernului de la Kiev.

Rebelii separatişti din regiunile Doneţk şi Lugansk se află în conflict cu autorităţile ucrainene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniţi de Moscova, însă Kievul a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să recâştige controlul asupra acestor teritorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici