Hackerii au postat pe site-urile unor congresmeni un text obscen care îl viza pe Obama

Liderii celor două partide din Camera Reprezentanţilor din SUA, democrata Nancy Pelosi şi republicanul John Boehner, au dispus, joi, realizarea unei anchete după ce site-urile de Internet a 49 de congresmeni din camera inferioară a Congresului au fost piratate.

21 afișări
Imaginea articolului Hackerii au postat pe site-urile unor congresmeni un text obscen care îl viza pe Obama

Hackerii au postat pe site-urile unor congresmeni un text obscen care îl viza pe Obama (Preşedintele Barack Obama susţine un discurs în faţa congresmenilor)

Piraţii informatici au postat pe site-urile oficiale ale congresmenilor un text de natură obscenă care îl viza pe preşedintele Barack Obama, după discursul susţinut de acesta, miercuri seara, despre Starea Naţiunii.

Nancy Pelosi şi John Boehner i-au adresat o scrisoare administratorului şef al Camerei, Daniel Beard, pentru a solicita o anchetă completă asupra incidentului.

"Solicităm să realizaţi o verificare completă şi imediată asupra modului în care piraţii informatici au reuşit să atace, ieri seara, site-urile a aproape 50 de membri ai Camerei şi ale comisiilor", afirmă congresmenii într-o scrisoare.

Cei doi congresmeni au salutat eforturile întreprinse deja de Beard pentru a spori securitatea informatică şi a proteja site-urile Congresului, subliniind în acelaşi timp că incidentul de miercuri seara necesită "o verificare mai completă a securităţii şi procedurilor necesare".

Scrisoarea precizează că, potrivit primelor elemente disponibile, "aceste intruziuni par să aibă legătură cu o societate care comercializează site-uri de internet" şi care a avut deja probleme de securitate. Congresmenii îi cer lui Beard să se asigure că firma respectivă aplică în mod corespunzător normele în materie de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici