Hackerii chinezi piratează reţelele informatice ale Guvernului britanic

Hackeri chinezi, suspectaţi că ar lucra pentru Armata Populară de Eliberare, piratează reţelele informatice ale Guvernului britanic, dezvăluie cotidianul The Guardian în ediţia electronică de miercuri.

1 afișare
Imaginea articolului Hackerii chinezi piratează reţelele informatice ale Guvernului britanic

Hackerii chinezi piratează reţelele informatice ale Guvernului britanic

Potrivit unor oficiali guvernamentali, hackerii chinezi au piratat reţeaua informatică a Ministerului de Externe şi a altor ministere importante.

Ministerul Apărării a refuzat să precizeze dacă reţeaua sa informatică a fost ţinta unor astfel de atacuri cibernetice. Un incident survenit anul trecut care a generat închiderea parţială a unui sistem informatic al Camerei Comunelor a fost avut drept sursă un grup organizat de hackeri chinezi.

Oficialii din domeniul apărării şi securităţii sunt reticenţi în ceea ce priveşte informaţiile pe care le deţin cu privire la aceste atacuri, dar au recunoscut că mai multe instituţii guvernamentale au fost ţinta hackerilor chinezi.

Un expert britanic a calificat aceste atacuri cibernetice drept o "problemă constantă".

Alex Neil, expert în probleme legate de China şi directorul Programului Asia Security din cadrul Royal United Services Institute, a declarat că atacurile cibernetice chineze se derulează de cel puţin patru ani.

El a plasat aceste atacuri pe fondul celui de-al 17-lea Congres al Partidului Comunist chinez, care va desemna generaţia viitoare de lideri, şi pe fondul dorinţei Armatei Populare de Eliberare de a se impune ca forţă mondială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici