Marea Britanie acuză: Hackerii ruşi ar fi încercat să fure reţeta vaccinului pentru Covid. Reacţia oficialilor de la Moscova

  • Marea Britanie a acuzat un grup de hackeri ruşi că atacă organizaţii britanice, americane şi canadiene
  • Dominic Raab, ministrul britanic de externe: Este inacceptabil să spioneze munca legată de pandemie
  • Dmitry Peskov: Rusia nu are nimic de-a face cu aceste încercări
490 afișări

Hackeri sprijiniţi de Rusia încearcă să fure rezultate ale cercetărilor legate de vaccinul împotriva noului coronavirus, a anunţat Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie. Grupul este acuzat că a lansat mai multe atacuri cibernetice pentru a fura informaţii realizate de mai multe clinici din Canada, Marea Britanie şi SUA.

Ministrul britanic de Externe Dominic Raab îţi spune că este total inacceptabil pentru serviciile de informaţii ruse să vizeze munca legată de pandemie şi declară că îşi doreşte ca toţi oamenii să beneficieze de ceea ce face Guvernul rus.

Moscova neagă însă acuzaţiile, iar purtătorul de cuvând al preşedintelui rus, Dmitry Peskov, îţi spune că acest raport nu este susţinut de dovezi concrete. „Nu avem informaţii despre cine ar putea ataca companiile farmaceutice şi centrele de cercetare din Marea Britanie. Putem spune un singur lucru: Rusia nu are nimic de-a face cu aceste încercări.”

„Încercarea noastră este de a găsi un vaccin printr-o cercetare şi cred că este destul de important să încercăm cu toţii să găsim un vaccin atât pentru oamenii noştri, cât şi pentru oamenii din întreaga lume, ca toţi să poată beneficia de ceea ce face guvernul rus”, a declarat Dominic Raab, ministrul britanic de Externe.

„Acestea sunt studii definitive care arată că vaccinurile sunt sau nu eficiente în prevenirea coronavirusului. Este foarte probabil să avem mai multe vaccinuri Covid-19 diferite până anul viitor”, crede Dr. Peter Hotez.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici