Hackerii ruşi au atacat mai multe organizaţii din Lituania

Autorităţile din Lituania anunţă că mai multe organizaţii din ţară, private şi de stat, au fost afectate în urma unui atac cibernetic rusesc.

229 afișări
Imaginea articolului Hackerii ruşi au atacat mai multe organizaţii din Lituania

Hackerii ruşi au atacat mai multe oganizaţii din Lituania

Instituţiile lituaniene de stat şi private au fost afectate de un atac cibernetic de tip „denial-of-service", a anunţat Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din ţara baltică.

„Este foarte probabil ca atacurile de o intensitate similară sau mai mare să continue în zilele următoare, în special în sectoarele transporturilor, energiei şi financiar", a precizat centrul prin intermediul unui comunicat.

Atacul a afectat reţelele securizate folosite de instituţiile de stat, a adăugat acesta, potrivit Sky News.

Un grup de hackeri ruşi, Killnet, a revendicat atacul.

Hackerii au spus că atacul este un răspuns la faptul că Lituania a împiedicat transferul de bunuri ruseşti prin teritoriul său în enclava rusă Kaliningrad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici