Hackerii ruşi au vizat NATO şi armate din Europa de Est. Anunţul făcut de Google

Hackeri ruşi au încercat recent să pătrundă în reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări din Europa de Est, a declarat Grupul de analiză a ameninţărilor al Google într-un raport citat de Reuters.

10322 afișări
Imaginea articolului Hackerii ruşi au vizat NATO şi armate din Europa de Est. Anunţul făcut de Google

Raportul nu a precizat care armate au fost vizate în ceea ce Google a descris ca fiind "campanii de phishing de" lansate de un grup cu sediul în Rusia numit Coldriver, sau Callisto.

"Aceste campanii au fost trimise folosind conturi Gmail nou create către conturi care nu aparţin Google, astfel încât rata de succes a acestor campanii este necunoscută", se arată în raport.

Rusia, care se află în prezent sub sancţiuni economice occidentale severe ca urmare a deciziei sale de a invada Ucraina la 24 februarie, neagă în mod regulat acuzaţiile de organizare de atacuri cibernetice asupra ţintelor occidentale.

În 2019, firma finlandeză de securitate cibernetică F-Secure Labs a descris Callisto ca fiind un actor neidentificat, "interesat de colectarea de informaţii legate de politica externă şi de securitate" în Europa.

Grupul a vizat, de asemenea, un centru de excelenţă al NATO, se arată în raportul de miercuri al Google, fără a da detalii.

Într-o declaraţie, NATO nu a abordat în mod direct raportul Google, dar a spus: "Vedem zilnic activităţi cibernetice rău intenţionate".

"Centrele de excelenţă NATO lucrează alături de Alianţă, dar nu fac parte din NATO ca atare. Suntem în contact cu ei pe această temă", se arată în declaraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici