Hackerii ruşi încearcă să fure informaţii privind dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19 de la Canada, Marea Britanie şi Statele Unite

Grupul de hackeri APT29 - cunoscut şi sub numele de Cozy Bear and the Dukes – este acuzat că lansat mai multe atacuri cibernetice pentru a fura informaţii şi cercetările realizate de mai multe crinicii de cercetare din Canada, Marea Britanie şi SUA, scrie CBC.ca.

1056 afișări
Imaginea articolului Hackerii ruşi încearcă să fure informaţii privind dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19 de la Canada, Marea Britanie şi Statele Unite

Hackerii ruşi încearcă să fure informaţii privind dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19 de la Canada, Marea Britanie şi Statele Unite

Grupul de hackeri susţinut „aproape sigur” de Rusia încearcă să fure cercetările privind vaccinurile legate de COVID-19 în Canada, Statele Unite şi Marea Britanie, au anunţat agenţiile de informaţii din cele trei ţări.

Compania de securitate a comunicaţiilor (CSE) din Canada, responsabilă cu informaţiile externe, a transmis că APT29 - cunoscută şi sub denumirea de Cozy Bear and the Dukes - se află în spatele atacurilor.

Grupul este acelaşi care a fost acuzat că a piratat mail-urile Comitetului Naţional Democrat înainte de alegerile din 2016 din SUA.

APT29 „funcţionează aproape sigur ca parte a serviciilor de informaţii ruseşti”, a declarat CSE într-o declaraţie publicată joi dimineaţă în coordonare cu omologii săi internaţionali.

"Este probabil ca APT29 să continue să vizeze organizaţiile implicate în cercetarea şi dezvoltarea vaccinului COVID-19", au mai transmis agenţiile de informaţii ale celor trei ţări vizate.

Şeful centrului de securitate cibernetică din Marea Britanie, Paul Chichester, a declarat că aliaţii „condamnă aceste atacuri josnice împotriva celor care lucrează pentru combaterea pandemiei coronavirusului”.

Agenţia de ştiri rusă RIA a transmis că purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a negat acuzaţiile, despre care a spus că nu sunt susţinute de dovezi concrete.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici