Hamas acuză Fatah că a trimis ofiţeri de securitate în Gaza

Gruparea islamistă Hamas a acuzat rivalii din cadrul Autorităţii Palestiniene că au trimis ofiţeri de securitate în nordul Fatah sub acoperirea securizării camioanelor cu ajutoare, a anunţat Ministerul de Interne din Gaza, condus de Hamas.

318 afișări
Imaginea articolului Hamas acuză Fatah că a trimis ofiţeri de securitate în Gaza

Hamas acuză Fatah că a trimis ofiţeri de securitate în Gaza

Un oficial al Autorităţii Palestiniene a negat acuzaţiile Hamas.

Un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne al Hamas a declarat pentru televiziunea Al-Aqsa TV a grupului că misiunea forţelor a fost supervizată de Majed Faraj, şeful serviciului de informaţii al Autorităţii Palestiniene, relatează Reuters.

Acesta a declarat că şase membri ai forţei, care escortau camioanele cu ajutoare care veneau prin punctul de trecere Rafah cu Egiptul, au fost arestaţi, iar forţele de poliţie erau în urmărire pentru a-i prinde pe toţi ceilalţi membri.

„Forţa de securitate suspectă care a intrat ieri cu camioanele Egyptian Crescent şi-a coordonat operaţiunile în întregime cu forţele de ocupaţie (israeliene)”, a declarat oficialul Hamas, fără a furniza dovezi. Semiluna Roşie este echivalentul islamic al Crucii Roşii.

„Declaraţia aşa-numitului minister de interne al Hamas cu privire la intrarea ajutoarelor în Fâşia Gaza este incorectă”, a declarat un oficial al Autorităţii Palestiniene din Ramallah, în Cisiordania ocupată de Israel.

Oficialul, referindu-se la conflictul dintre Israel şi Hamas, a declarat că autoritatea nu este interesată de un schimb de comentarii mediatice care ar distrage atenţia de la „suferinţa poporului nostru din Fâşia Gaza şi de la crimele, foametea şi strămutarea prin care trece”.

Declaraţia transmisă de televiziunea Al-Aqsa TV a Hamas pe conturile sale de pe Telegram a precizat că ofiţerii de poliţie şi luptătorii facţiunilor militante au fost instruiţi să trateze orice forţă care intră în Gaza fără coordonare cu ei ca pe o „forţă de ocupaţie”.

Hamas a preluat controlul în Gaza în 2007, la un an după alegeri radicale, în urma unui scurt război civil cu forţele de securitate ale Autorităţii Palestiniene (AP), reducând dominaţia AP la Cisiordania ocupată de Israel. Eforturile de reconciliere a celor două părţi au eşuat până în prezent din cauza problemelor spinoase legate de împărţirea puterii.

Liderii Hamas au jurat că orice încercare de a exclude grupul de la conducerea Gaza după încheierea războiului este „iluzorie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici